Për të ulur përqindjen e lartë të kolesterolit nuk duhet të pini cigare dhe nëse pini, mundoheni ta ulni numrin e tyre deri sa ta ndaloni krejtësisht.

Merruni me ushtrime fizike në mënyrë të rregullt.

Mbani një peshë ideale (pesha ideale është ajo që keni pasur kur keni qenë 25 vjeç).

Favorizoni më tepër konsumin e peshkut se sa të mishit(të kuq).

Përdorni më shumë vajin e ullirit se sa gjalpin në përgatitjen e gjellërave.

Kujdes me ëmbëlsirat e ndryshme, sepse bëhen gjithnjë me shumë vezë, po ashtu duhet të largoni nga ushqimet tuaja gjalpin, djathin, sallamet e ndryshme.

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…