11164694_1596856487250950_8016285275991533597_n

Katër çelësa mos i harro asnjëherë dhe gjithnjë rikujtoja vetes dhe atij që e do:

 

Çelësi i parë: Çelësi i çdo gjëje të vështirë në jetën tënde.

 

Ai është – istigfari – (kërkim faljeje).

 

Çelësi i dytë: Çelësi i lumturisë dhe suksesit në jetën tënde.

 

Ai është – respektimi i prindërve -.

 

Çelësi i tretë: Çelës nga çelësat e hyrjes në Xhenet.

 

Ai është t’ia falësh të gjithë njerëzve para se të biesh në gjumë, pra – gjoksi i pastër -.

 

Çelësi i katërt: Çelësi që të ofron afër të Dërguarit e Allahut,

lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, Ditën e Kiametit.

 

Ai është – morali i mirë me të gjithë njerëzit – .

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Share

Check Also

KURIOZITETI QE DIJETARI MUSLIMAN E KA REGJISTRUAR QE PARA 1000 VITESH

KURIOZITETI QE DIJETARI MUSLIMAN E KA REGJISTRUAR QE PARA 1 MIJE VITESH Para më shumë se 1…