Kanceri pankreatik

Pankreasi është një gjëndër-organ në formë të peshkut i vendosur mes stomakut dhe boshtit kurizor. Ky organ ka për detyrë prodhimin e insulinës dhe hormoneve tjerra ( nëpërmjet të gjëndrave endokrine) , njashtu prodhon edhe lëngjet enzimatike (nëpërmjet gjëndrave egzokrine) që ndihmojnë në tretjen e ushqimit gjatë këtij procesi.
Ky organ shpërndan produktet e tij në gjith sistemin gastrointestinial nëpërmjet të kanaleve (dukteve). Semptomet e kancerit pankreatik mvaren në atë se cili kanal- duct ose gjëndër është e ndikuar. Duktet-kanalet pankreatike janë më të ndjeshme për këtë sëmundje.

SHENJAT-SIMPTOMET E PËRGJITHSHME TË KANCERIT PANKREATIK JANË

• Dhimbje në shpinë
• Verdhëz
• Feces të yndyrshëm ose me ngjyrë të zbehtë
• Humbje të peshës trupore
• Të përziera

KANCERI PANKREATIK, EZOFAGEAL DHE KANCERI I VEZOREVE JANË NJË GRUP TË SËMUNDJESH TË CILAT PARAQITEN SIDOMOS TE FEMRAT DHE KANË SHENJA TË CILAT MUNDET TË JENË TË NDËRLIDHURA ME SHUMË SËMUNDJE TJERA ,E KJO DO TË REZULLTOJË ME TERAPI TË GABUAR DHE ACARIM TË SËMUNDJES NË FAZA MË TË RËNDA.
KONTAKTONI ME MJEKUN TUAJ DHE SHPREHNI TË GJITHA NDRYSHIMET QË DO TI HASNI TEK JU.

VËMENDJA E JUAJ NDAJ KËTYRE NDRYSHIMEVE TEK TRUPI JUAJ MUNDET TË JETË AJO QË DO TJU SHPËTOJË JETËN DHE DO TJU MUNDËSOJË NJË JETË MË TË SHËNDOSHË.

Check Also

Çfarë është koronavirusi?

1. Çfarë është koronavirusi? Koronaviruset janë familja e viruseve të cilat shkaktojnë sëm…