Drejtori i një shkolle në Kolkata të Indisë, disa javë para provimeve, u dërgoi nga një letër të gjithë prindërve të nxënësve të shkollës. Në letër ai u thoshte:
Të nderuar prindër!
Provimet e fëmijëve tuaj pritet të fillojnë shumë shpejt… Unë e di interesin tuaj të madh që fëmijët tuaj të dalin sa më mirë në provime.
Por, ju lutem të keni parasysh diçka:
Mes të gjithë nxënësve të cilët do të ulen në provime, ka artistë të vërtetë, të cilëve nuk u duhet të jenë të shkëlqyer në matematikë.
Në mesin e tyre ka me aftësi të rralla në shkencat ekzakte dhe këtyre nuk u intereson fare histroa, apo letërsia angleze.
Mes tyre ka edhe fëmijë që kanë veshë për muzikë, të cilëve nuk u kushtojnë fare vëmendje notave në kimi.
Ka prej tyre edhe sportistë me shkathtësi të rralla fizike, të cilët nuk e honepsin fare fizikën.
Nëse fëmija juaj merr rezultatet më të larta, kjo është diçka e mrekullueshme. Por, nëse fëmija juaj nuk ka rezultate të larta, të lutem mos e privo nga besimi tek vetja dhe mos ia përdhos dinjitetin e tij. Në vend të kësaj, jepi një përqafim dhe i thuaj:”Nuk prish punë biri im. Është thjesht një provim.”
U thuaj se e do pavarësisht rezultateve të provimit.”
Ju lutem bëjeni diçka të tillë, sepse nëse arrini ta bëni, shumë shpejt do ti shihni fëmijët tuaj të triumfojnë ndaj vështirësive të jetës.
Një provim i vetëm apo rezultate të dobëta në provime, nuk i privojnë dot nga ëndrrat e tyre në jetë, nuk i privojnë dot as nga taletet me të cilat kanë lindur.
Ju lutem, mos mendoni se mjekët dhe inxhinierët e mëdhenj janë të vetmit të lumtur në botë~
Ju uroj shumë sukses fëmijëve tuaj dhe ju!
Drejtori i shkollës.

Check Also

Që kur filluam ta praktikojmë këtë këshillë, hajri dhe nafaka na vinin nga të gjitha anët

Para tre vjetëve vizitova një shoqe shumë të dashur pasi që ajo ishte martuar. Jetonin bas…