Hurmat Ajwa gjithashtu mbajne jane te rendesishme ne mirmbajtjen e shendetit te syve,sidomos ne mbrojtjen prej verbimit te nates.

SHKENCAT MODERNE NE DITET E SOTME KANE VERTETUAR NJE NUMER TE MADH FAKTESH PER AJWA HURMAT :-

1.Ato jane te pasura ne lende ushqyese dhe te lehta per digjestion ose perpunim ne zorre,dhe jane shume te vyeshme per fetusin gjate barres si dhe per nenat e porsalindura.

2.Ato permbajne hormone te cilat ndihmojne ne tkurrjen apo mbledhjen e mitres per ta pergatitur ate per lindje si dhe per ta kthyer mitren ne permasat e saj qe ka patur para shtatzanise.

3.Ato permbajne hormone qe ndihmojne ne prodhimin e qumeshtit tek nenat me gjidhenie.

4.Ato permbajne hormone qe rduktojne gjakderdhjen ,sidomos pas lindjes por edhe ne situate te tjera crregullimesh.

5.Ato duke qenese permbajne fibra dhe sheqer perbejne factor per lehtesimin e tretjes dhe ndihmojne ne ZVOGELIMIN E KOLESTEROLIT ,PERMBAJNE AMINOACIDE DHE PROTEINA SI DHE TRUPA MBROJTESE.

6.Permbajne vitamina te grupit A dhe B acide te ndryshme Si ai pantothenic,acid phosforoz,yndyrna te vlefshme per organizmin tone.

7.Ndihmojne ne sherimin e semundjeve kronike respiratore te frymemarrjes si Bronchitet e ndryshme,dhe ben mbrojtjen nga shume semundje infective mikrobiale e virale .AJWA HURMA NUK PERMBAN FARE CHOLESTEROL.

Check Also

Maca, ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e energjisë dhe gjumin

Ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e ener…