Hipertensioni apo shtypja e lartë e gjakut dhe trajtimi me Hixhame

Transmeton Enesi radi Allahu anhu se Profeti sal-l Allahu alejhi ue sel-lem ka thënë : “Kur dikujt prej jush i ndizet gjaku le të bëjë hixhame sepse gjaku kur ndizet e vret njeriun”.


Ndezja e gjakut mund të jetë në disa raste si psh rasti i tensionit të lartë. Shih librin Zinxhiri i Haditheve të sakta të Shejh Albanit 6/562

Hipertensioni ose shtypja e lartë e gjakut është një sëmundje në të cilën shtypja e gjakut ka nivele të larta dhe permanente mbi arterjet!

Simptomat:

~Marramendje
~Dhimbje të kokës
~Crregullime të gjumit ne të shumten e rasteve pagjumësi
~Frymëmarrje e vështërsuar
~Urinim i shpeshtë
~Nervoz
~Stres
~Vjellje
~Gjakëderdhe nga hunda etj

Ndërlikimet:

~Hemorragjia cerebrale dhe infarkti miokardit
~Insuficienca kardiake
~Ngushtim i arterieve renale
~Ngushtim i enëve të gjakut të syve, që mund të çojë deri në verbim.
~Rritje e perimetrit të belit
~Nivel të lartë të triglicerideve
~Nivele të ulëta të kolesterolit të mirë
~Nivele të larta të insulinës
~Çrregullime të humorit
~Dëmtime të veshkave.

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( E Çertifikuar për Hixhame)

Check Also

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame !

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame ! Migrena mund të japë dhembje t…