Çdokush e di se kur nuk përdor pjesë të veçanta të muskujve për shumë kohë, ata do të dobësohen.

Për shembull, kur dikush dëmton këmbën e tij dhe përdor karrige me rrota për një periudhë të gjatë, me kalimin e kohës këmba e tij do të bëhet më e dobët.  Është e njëjta gjë me muskulin që rrethon kristalet e syrit.

Në rast se vendosni syze dhe nuk bëni ushtrime për sytë, shikimi juaj do të dobësohet gradualisht. Muskujt e syrit kërkojnë ushtrime ashtu si çdo muskul tjetër në trup.

Në procesin e restaurimit të shikimit tuaj keni nevojë të ndiqni disa rregulla:

Ju keni nevojë të mënjanoni presionin e madh mbi sy dhe është e rekomanduar të mbyllni sytë për disa minuta në 2-3 orë.

Është e nevojshme që syve t’u bëni gjimnastikë, që përmban 16 ushtrime (ndiqni vijat në imazhet më poshtë në galeri, për t’i bërë ushtrime syve).

Bëni çdo ditë masazhe në pika specifike:

Aplikoni presion të lehtë në kokërdhokun e syrit me majën e gishtit tregues dhe gishtin e mesit. Shtypeni kokërdhokun lehtësisht dhe kështu nuk do të ndjeni dhimbje. Pastaj shtypini dy herë këto pika me gishtin tregues.

Është e nevojshme të shikoni në distancë ndërsa ecni jashtë. Pini vazhdimisht lëng karote me disa pika vaj ulliri.

Shpëlajini sytë me ujë të ngrohtë.

Mos përdorni kompjuterin ose labtop-in të paktën dy orë përpara se të shkoni në shtrat.

Zbatoni ushtrimin indian Trataka me qëllim që të përmirësoni shikimin tuaj:

Një vështrim i moderuar, i fokusuar është një formë meditimi, e cila e drejton përqendrimin në një pikë të veçantë (objekt i vogël, dritë qiriri, njollë e zezë) për të zhvilluar fokusin, për të forcuar shikimin dhe për të stimuluar syrin e tretë. Ky ushtrim është quajtur Trataka.

Në fazën e parë të ushtrimit keni nevojë të fokusoheni në një simbol ose në ndonjë objekt dhe ta vështroni në mënyrë konstante, duke treguar vëmendje në çdo emocion dhe në çdo mendim, duke i çliruar ato me qëllim që ta keni mendjen të përqendruar mbi simbol me mendime të qarta.Nga Shije.al

Share

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…