Ja nje liste e shkurter e bimeve sheruese te cilat perputhen ose jo me grupin tuaj te gjakut. Lexojeni me kujdes.!

Grupi A i gjakut
Personat qe kane grupin e gjakut A kane imunitet te dobet, stomak shume te ndjeshem dhe lekure dhe mukoze te ndjeshme. Perveç kesaj, kane probleme me tension dhe nervat dhe do te duhej te marrin keto bime sheruese:
– murriz te bardhe per rregullimin e punes se zemres, ginseng per tension, kantarion per nerva, kaçe.
Duhen te shmangin bimet ne vijim:
– mendafshin e misrit, terfilin e kuq.

Grupi B i gjakut
Personat qe kane grupin B te gjakut po ashtu kane probleme me imunitetin, traktin tretes, veshkat dhe pankreasin. Do te duhej te konsumojne keto bime sheruese:
– gjethen e mjedres per rregullimin e nivelit te sheqerit ne gjak, sherbele, nenexhik djeges, majdanoz dhe xhenxhefil.
Bimet qe duhen te shmangen jane:
– lulen e blirit, lepushken dhe lepushen.

Grupi 0 i gjakut
Personat qe kane grupin 0 te gjakut kane me se shumti problem me veshka dhe temth, qe mund t’u krijohen guret. Do te duhej te konsumojne bimet sheruese ne vijim:
– manat, blirin, luleradhiqen.
Duhen te shmangin bimet sheruese ne vijim:
– lepushen, aloen, gjembin e madh.

Gripi AB i gjakut
Personat qe kane grupin AB te gjakut kane probleme te kombinuara te grupeve te gjakut A dhe B, prandaj duhen te konsumojne keto bime sheruese:
-çaj te gjelber, gjethe te dredhezes, jamball dhe gjembin.
Duhen te shmangin keto bime sheruese:
-lepushken, lulen e blirit, terfilin e kuq dhe mendafshin e misrit.

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…