Per shekuj me rradhe, kjo bime eshte perdorur si laksativ i fushqishem ne rastet me kapsllek.

Sena mund te perdoret per probleme me gjakrrjedhje te hemorroideve dhe fisurave anale.

Gjethet e thara perdoren per te ndihmuar jashteqitjen ne rastet me konstipacion dhe per te ndihmuar tretjen.

Perdorimi – Caji i gjetheve:

Perdoren nje gjysme luge (gjelle) me gjethe me nje gote uje, zihen dhe kullohen. Ky trajtim nuk duhet vazhduar per me shume se dy jave, dhe duhen bere minimumi dy jave nderprerje, para se te fillohet nje kure e dyte.

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…