fruit

Frutat e pyllit mund të jenë aleatë të fortë kundër sëmundjes së Parkinsonit.

Luleshtrydhet(dredhezat), boronicat, manaferrat e mendrat mund ta ulin me 40 për qind rrezikun e prekes nga sëmundja e trurit.
Sipas studiuesve britanikë dhe amerikanë, flavonoidet, të cilat janë të pranishme te frutat e pyllit, çaji mund të ofrojnë mbrojtje ndaj një sërë sëmundjesh si ato të zemrës, disa lloje të kancerit dhe problemeve mendore.

Studimi është i pari i një përmase kaq të madhe në lidhje me efektin e flavonoideve në shfaqjen e Parkinsonit, një sëmundje e rëndë nervore që shoqërohet me ngurtësim të muskujve dhe dridhje të gjymtyrëve.

Shkenca nuk ka gjetur ende një kurë për Parkinsonin./PK/.

Share

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…