fieri i krojeve

Fieri i krojeve(Adiantum capillus veneris)

Eshte nje bime mjeksore 15 -20 cm e gjate rritet ne shkembinj me hije dhe lageshti anes perrenjve e krojeve natyrale.

Perdoret per pastrimin e gjakut duke shtuar urinimin ,ndihmon ata qe kane probleme me renien e flokeve duke vepruar ne rrenjen e tyre.

Ndihmon ne permiresimin e frymemarrjes,permirson tretjen duke ndihmuar temthin ne prodhimin e lengut te tij,ndihmon kunder kolles gelbazes e ftohjes,kuron humbjen e zerit bronkitit astmes,rregullon ciklin menstrual.Keshillohet si nje bime e dobishme kunder pirjes se duhanit e kunder alkoolit.

Pergatitja eshte e thjeshte 3 gota uji i valojme pastaj i hedhim nje luge gjelle nga bima e valojme nje minute e ftohim 20 min e pime 3 here ne dite nje ore pas ushqimit.Per floket lahet koka disa here ne dite.

Share

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…