Ato janë të pasura me minerale dhe elementë të tillë si: hekur, mangan, fosfor dhe gjurmë zinku. Megjithatë, ato kanë edhe përmbajtje në proteina sepse 100 gr fara pishe ofrojnë 31 gr proteina.

Ndihmojnë në humbje peshe dhe kanë veti të tjera terapeutike. Ato janë të pasura me omega-3 acide yndyrore, të dobishme për sistemin kardiovaskular.

Së fundi zinku që përmban është i dobishëm për sistemin imunitar, por edhe për efekt riprodhimi.

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…