Studiuesit amerikanë thonë se fara e zezë shëron shumë sëmundje. Sipas tyre, ky ilaç bimor normalizon imunitetin e njeriut.

Në SHBA janë bërë analiza të sakta mbi përbërjen e kësaj bime dhe efektet e saj qendrore.Sipas tyre, është vërtetuar se të gjitha vajrat e lashta të saj të provuara janë ilaçe gjithëshëruese.
Fara e zezë është një artikull ushqimor, i cili nuk ka efekte anësore apo negative.Kjo bimë mund të mënjanojë reaksione alergjike dhe ushtron ndikim drejt zbutjes së astmës, alergjisë së barit, alergjisë së pluhurit dhe infektimeve gripale.Mjekët rekomandojnë përdorimin e vajit të farës së zezë si masë mbrojtëse kundër sëmundjeve nga të ftohtit dhe gripave të ndryshëm.

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…