Xhamija Camlica

Edhe pak orë kan mbet deri ne hapjen e kësaj xhamie, me e madhja, ma e gjëra dhe ma e larta ne tërë Turqinë.
Xhamia gjindet ne malin Camlica ( Gjamligja ) ne Istanboll filloi se ndertuari ne vitin 2013, punimet zgjatën 5 vite.
Sot me 7 mars 2019 behet thirja e parë e ezanit ne kohën e namazit te sabahut ku vet Presidenti Erdogan do ta bej hapjen ceremoniale.
U zgjodh kjo date, fillimi i muajit Rexhep hixhrij, me sakt dy muaj para fillimit te muajit te Ramazanit.
Xhamia ne total i ka 120.000 metra katrore, me hapsiren mrenda dhe jasht, ketu mund te falen 60.000 veta njekohesisht.
Kjo xhami me se paku do te sherben per namazli marr para sysh qe mbrenda komleksit ka hamamin, muzeun, bibliotekën, librarinë, galerinë e arteve si qendren sportive dhe qender tregëtare.
Xhamia i takon stilit osmanli , e digitalizuar .
I ka gjashte minare me nga tre sherefe ..
Istanbolli me kot nuk zgjedhet qytet i kultures per vite me radhe, sepse bien ne sy shume xhamia, shkolla dhe spitale.
Ku ne qendër te vemendjes eshte edukata Shpirterore, Arsimore dhe Shendetësore e njeriut.
E gezofshin dhe me fat

Check Also

Shperthim i fuqishem ne Beirut – Live

Shperthim i fuqishem ne Beirut https://twitter.com/i/status/1290674572073644034 View this …