lule zemra

Nëse akti seksual nuk i kalon kufijtë e maturisë, atëherë te njeriu zgjon energji pozitive, e bën të disponuar. ia rritë oreksin, ia largon mendimet e pikëlluara, melankolinë dhe depresionin. Të përmbajturit nga seksi shpeshherë ka shkaktuar sëmundje të ndryshme. Seksi e rruan shëndetin, por në sasi të tepruar shkakton paralizë, i dobëson aftësitë psikike dhe të pamurit.
Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “Nëse dikë nga ju e shqetëson dëshira e madhe për marrëdhënie, le të martohet sepse martesa i mbron sytë nga harami si dhe vendet e turpshme.” Ky është hadith autentik, ndërsa e transmeton Buhariu.

Share

Check Also

3 librat qe Mjekesia Islame ju preferon që t’i lexoni duke qene ne shtepi ne kete kohe

Kurani Famelarte – Ramazani eshte  muaji I Kuranit andaj lexim I kuranit ne kete mua…