bleta

Dobitë e pjalmit të luleve të cilin e mbledhin bletët.

Përmirëson mundësitë e lindjes dhe largon lodhjen. Fuqizon mëlçinë dhe e ruan atë nga dëmtimet.
Parandalon acarimet e nervave dhe të mbron nga problemet e prostatit.
Largon yndyrërat e tepërta në trup dhe pakëson kolesterolin. Rigjeneron sistemin imunitar të trupit.
Kuron dobësinë e tëpërt të trupit. Gjithashtu kuron problemet e tretjes së ushqimit. Është i dobishëm për gratë gjatë shtatëzanisë dhe për fëmijët e tyre.
Është I dobishëm për ata që kurohen me rreze sepse largon nga trupi dëmet e rrezeve. Mjekon plagët edhe në raste djegje.
Gjithashtu përdorimi i tij me mjaltë dhe qumështin e bletës nënë kuron sëmundjen e sidës.

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…