Përqindja e popullatës myslimanëve në Rusi është duke u rritur me të madhe, ku sipas “Washingtin Post” ky ndryshim do të ketë efekte dramatike si dhe do të mund të ndryshojë karakterin e vendit.

muslimanet ne rusi

Analistët kanë parashikuar se popullata myslimane do të bëhet shumicë në Rusi deri në fund të këtij shekulli.

Pol Gloub ekspert për minoritet ruse ka thënë se në Moskë në Sheshin e Kuq së shpejti do të ndërtohet një xhami, si dhe rritja e madhe e popullatës myslimane në Rusi do të sjellë ndikime të mëdha në politikën e jashtme të këtij vendi. Për disa vite gjysma e rekrutëve nga ushtria ruse do të jenë myslimanë, transmeton Albtime.
Në Rusi tani për momentin ka afër 23 milion myslimanë prej gjithsej 144 milion banor sa ka tani. Për shkak të natalitetit shumë të vogël, në vit “zhduken” nga 700.000 rus, thuhet në raportin e “Washtington Post”/kohaislame/

Check Also

Kartëmonedha 5 euroshe që vlen sa 500 euro: Verifikoni mos e keni

Në mesin e kartëmonedhave euro që aktualisht janë në qarkullim, ekzistojnë disa mostra që …