Ajo qe te ben pershtypje ne shkollat Shqiptare eshte mungesa e diagnostifikimit te femijeve kur tek ata vihet re nje anomali ne te nxene, nje c’rregullim ne sjellje, perqendrim qe e ben te pamundur mesuesin te vazhdoje mesimin ne menyre normale. Ne Shqiperi nuk kam vene re qe nx te diagnostifikoheshin me ADD dhe ADHD, edhe pse ka shume te tille. Ata thjesht hynin tek nx e levizur, te paperqendruar, dhe ishte detyra e mesuesit ta bindte ate femije te perqendrohej ne mesim, punonte individualisht edhe pse mund te kishte dhe 30 apo me shume nx te tjere ne klase. Aq me keq po te kishte me shume se nje nx me ADHD, ose ADD.
C’eshte me sakte ADHD?
” Attention Deficit Hiperactiv Disorder” eshte nje concept qe i referohet femijeve sjellja e te cileve eshte impulsive, hiperactive jo e zakonshme per moshen e tyre
dhe demton ne menyre sinjifikante suksesin social-emocional te tyre.
Keta femije e kane shume te veshtire te perqendrohen per nje kohe te gjate ne nje vend, apo ne mesim.
Diagnostifikim i ketyre femijeve fillon zakonisht ne moshen shkollore.
Ne vazhdim do te sjell me teper informacion rreth cfare eshte ADHD, dhe si ti trajtojme dhe te punojme me keta femije. Kush te kete deshire mund sjell informacion dhe nga pervoja qe ka pat ne lidhje me keta femije.

Image result for Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Check Also

Fëmijet në pikëpamjen e prindërve

Fëmijet në pikëpamjen e prindërve: Nëna të puthë kur të sheh. Babai të do pa të parë. Nëna…