caji i gjelber

Të gjithë e dimë se japonezët kanë shtat të hedhur,madje edhe në moshë të shtyre dhe kjo thuhet se është pasojë e sasisë së madhe të peshkut pa të cilën tryeza japoneze nuk mund të paramendohet.
Mirëpo kjo nuk është e tëra thonë studiuesit nga Tokio dhe nga Gjeneva,të cilët kanë ardhur deri te një përfundim epokal.

Çaji i gjelbër,një pije tradicionale japoneze,përmban një antioksidant unik,i cili është më i fortë sesa çfarëdo mjeti për dobësim.

Këto hulumtime kanë treguar se çaji i gjelbër e atakon yndyrën në bark,prej ku yndyra më së vështiri largohet,pra çaji i gjelbër përmban një përbërës (katekina) i cili yndyrën e barkut e shndërron në energji.
Gjithashtu çaji i gjelbër e zvogëlon rrezikun nga arteroskleroza për 46%,infarkti për 42% dhe kanceri i lukthit për 32%.

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…