12141733_1649703105299621_8875816488342570946_n

BARAZIMET

Barazimi i parë: Vetmia + koha e lirë = vesveset e shejtanit!

Shpirtin nëse nuk e angazhon me adhurime, do të angazhon me gjynahe.
————————————————-

Barazimi i dytë: Shkujdesja + zhytja në mendime të tepërta duke iu bashkangjitur vesveset e shejtanit = futja në mëkate!

Zemrën e mbushin vesveset nëse është e shkujdesur dhe e zbrazët.
————————————————-

Barazimi i tretë: Lirimi i shikimit + zhytja në të parafytyruarit e pamjeve = të fëlliqurit e zemrës dhe mendjes!

Shikimi i ndaluar shigjetë e helmuar nga shigjetat e Iblisit.
————————————————-

Barazimi i katërt: Largimi nga shoqëria e dalluar + preokupimet e dynjasë = shpirti nuk i përfill si duhet urdhëresat e Allahut.

Njeriu kur është vet është i dobët, kurse i fortë kur është me shokë.
————————————————-

Barazimi i pestë: Nënçmimi i gjynaheve të vogla + mahnitja me adhurime = mendjemadhësi para Allahut!

Injorant është ai që e pason epshin dhe shpreson nga Allahu që t’ia fal mëkatin, pa mos u penduar.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Share

Check Also

Që kur filluam ta praktikojmë këtë këshillë, hajri dhe nafaka na vinin nga të gjitha anët

Para tre vjetëve vizitova një shoqe shumë të dashur pasi që ajo ishte martuar. Jetonin bas…