Babai yt të donte dhe lutej për ty me këtë lutje

Tregon duke thënë: Babai im, ndërroi jetë ndërkohë që unë isha i vogël. Nëna ime më fliste gjithmonë rreth tij. Më thoshte që ai gjithmonë lutej për ty në namaz, me duanë (lutjen): “O Allah! Mbushja zemrën fëmijës tim me besim, bëje atë prej njerëzve që janë të kujdesshëm për namazin dhe mbushja duart e tij me bereqet”. Këto fjalë i kam dëgjuar nga nëna ime shumë shpesh, saqë mallëngjehesha për t’a takuar. Dashuria për të sa vinte dhe shtohej edhe pse nuk e kisha parë. Gjithmonë e ndjeja prezencën e tij në jetën time me lutjet që ai kishte bërë për mua. Prandaj ia bëra si detyrë vetes time që vazhdimisht të sakrifikoja që të arrija realizim e ëndrrës së tij. Fillova t’a dua namazin dhe zemra mu lidh me xhaminë. Prej mirësive të Allahut ndaj meje ishte që, duart e mia u mbushën me rrisk të shumtë. Allahu të mëshiroftë babai im. Allahu të begatoftë nëna ime sepse ti ishe lajmëtarja më e mirë për mua. Allahu na bashkoftë si një familje e lumtur në Xhennetin e Tij.
Allahume Amin..!!

Përshtati: Zejdi Bardhoshi

Check Also

A e njeh këtë ligj i cili do ta ndryshoj të menduarit tuaj?

A e njeh këtë ligj i cili do ta ndryshoj të menduarit tuaj? Luanët nuk kanë sukses në gjah…