Autokolona e Bereqetit mbërrin në Maqedoni

“Autokolona e Bereqetit” mbërrin në Maqedoni

“Autokolona e Bereqetit” që organizohet në kuadër të projektit “Vëllazëria nuk njeh kufi” që zhvillohet nga ana e komunës së Bajrampashasë së Stambollit, arriti në Maqedoni ku organizoi një program të iftarit.

Në këtë program morën pjesë kryetarja e komunës së Tetovës, Teuta Arifi, deputeti Behuxhudin Shehapi, zyrtarët e ambasadës turke në Shkup, myftiu i Tetovës, Ali Fikri Esati, zyrtarët e bashkisë islame të Tetovës, përfaqësuesi i Komunës së Bajrampashasë, Husejn Shanllë dhe një numër i madh i qytetarëve.

Kryetarja e komunës së Tetovës, Teuta Arifi në fjalën e saj që mbajti këtu duke e falënderuar komunën e Bajrampashasë rikujtoi se në këtë nënprefekturë të Stambollit jetojnë një numër i madh i qytetarëve maqedonas. Përshëndetja e të pranishmëve nga ana e Arifit në gjuhën turke tërhoqi interesimin e madh të qytetarëve.

Edhe deputeti Shehapi tha se iftaret e shtruara në Ballkan në kuadër të projektit “Vëllazëria nuk njeh kufi” shton një “qilim kulturor para tyre” dhe shtoi: “Ne jemi duke e punuar të gjithë së bashku këtë qilim kulturor”.

Ndërsa Husejn Shanllë nga komuna e Bajrampashasë së Stambollit i përcolli të falat e përzemërta të Kryeministrit Rexhep Tajip Erdoan dhe kryetarit të komunës së Bajramashasë, Atila Ajdëner.

Pas iftarit në kuadër të këtij manifestimi u organizua edhe një program kulturor.

Në kuadër të programit në Maqedoni, “Autokolona e Bereqetit” sot do të jetë në Kërçovë, të shtunën në Manastir dhe të dielën në Velendovë./trt/

Check Also

Ne QSUT ndodhet shtruar dhe ne nevoje urgjente per gjak vellai yne Destan Allushi

Thirrje Te nderuar miq! Ne QSUT ndodhet shtruar dhe ne nevoje urgjente per gjak vellai yne…