” Agjeroni, do te jeni te shendoshe. ”
(Muhammed salAllahu alejhi ue selem)

Profesor Nikola Bilui nga Moska ne librin e tij ” Uria per hire te shendetit”, thote:
” Çdo njeri duhet ta praktikoje agjerimin duke e ndaluar veten nga ushqimi per kater jave çdo vit, ne menyre qe te gezoje shendet te mire gjate gjithe jetes. Koha e agjerimit eshte nga agimi deri ne perendimin e diellit. Studimet shkencore kane zbuluar se koha me e pershtatshme per agjerim duhet te zgjase nga 12-18 ore, dhe nese tejkalohet me shume se 31 dite rrezikon te kete pasoja negative. ”

” Kini kujdes nga agjerimi pa nderprerje (perveçse ne Muajin Ramazan). ”
(Muhammed salAllahu alejhi ue selem)

Pershtati: Biomjekesia (Shqyrtime Islame)

Check Also

Murtaja në fjalët e profetit Muhamed alejhi selam

Murtaja në fjalët e profetit Muhamed -alejhi selam- Në lidhje me këtë sëmundje janë përcje…