Agjërimi mun të shkaktojë humbje të konsiderueshme në pak javë, kanë zbuluar hulumtimet e reja.

Studiuesit besojnë se agjërimi shkakton një proteinë që shkakton qelizat e bardha të gjakut për të stimuluar qelizat e yndyrës për të djegur lipidet.

Autori i studimit, profesor Kyoung-Han Kim nga spitali për fëmijët e sëmurë tha: “Agjërimi i vazhdueshëm pa ulje të kalorive mund të jetë një qasje parandaluese dhe terapeutike ndaj obezitetit dhe çrregullimeve metabolike”

Hulumtimet e mëparshme zbulojnë se agjërimi zvogëlon yndyrën e barkut, e cila lidhet me rritjen e rrezikut të diabetit të tipit 2, sëmundjeve të zemrës dhe kancereve të caktuara, transmeton Indeksonline.

Ajo lidhet dhe me humbjen e peshës, kufizimi i kalorive ekstreme është shoqëruar gjithashtu me përmirësimin e presionit të gjakur, shëndetit të zorrëve dhe funksionit të trurit.

Si u kry hulumtimi?

Hulumtuesit i ekspozuan minjët për 16 javë të agjërimit të përhershëm.

Kafshët u ushqyen me një dietë normale për dy ditë, pastaj 24 orë i lanë pa ushqim.

Agjërimi shkakton  humbje peshe në disa javë

Rezultatet treguan se agjërimi i përhershëm shkakton humbje të konsiderueshme të peshës pas katër muajsh./Mesazhi/

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…