Nëse keni këto pika të kuqe në lëkurën tuaj që nuk keni pasur më parë, mos u shqetësoni, janë tumoret angiomike të vogla që përbëhen nga enët e gjakut dhe janë plotësisht të padëmshme.

Këto shenja paraqiten pas te tridhjetave. Nëse këto pika të duket si pika me venat e gjakut, mund të tregojë gjithashtu probleme të mëlçisë, sëmundje të qarkullimit të gjakut ose mosbalancim hormonal.

Nëse pika e kuqe rritet dhe ndryshon ngjyrën ose gjakoset, atëherë menjëherë vizitoni një mjek.

Mënyra më e mirë për të parandaluar shfaqjen e një angiome është një jetë e shëndetshme dhe një dietë e ekuilibruar. Hani shumë fruta dhe perime dhe mos harroni yndyrnat e shëndetshme nga avocado dhe vaj ulliri.

Share

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…