Shija pak e ithët e portokallit rrjedh nga flavonidet të cilët janë shumë të rëndësishëm për elasticitetin e kapilarëve të gjakut…
Vetëm një portokall përmban sasinë e nevojshme ditore të vitaminës C. Lëkura e portokallit me farët përmbajnë lipide, vajëra bimore dhe yndyra. Forcon sistemin imunologjik të organizmit (për shkak të sasisë së madhe të vitamins C). Ndihmon tretjen, te dieta për dobësim dhe zvogëlon celulitin.

100 gr. frut të portokallit përmbajnë:

Check Also

Maca, ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e energjisë dhe gjumin

Ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e ener…