Shenjat e prekjes prej xhindeve (mesit)


Shenjat e prekjes prej xhindeve (mesit) Shenjat më të spikatura tek i prekuri prej xhindit/eve janë si vijon: a. shmangia dhe përpjekja e madhe për t’u larguar nga ezani dhe Kurani; b. rënia të fikët, ngërçi dhe gulçimi, epilepsia (sëmundja e tokës) dhe rënia përdhe; kur atij i lexohet Kuran; c. shikimi i shumtë i

Emri “ALLAH”


Argument për këtë emër kemi fjalën e Allahut të Lartësuar: “Allahu është vetëm një Allah; larg qoftë asaj që Ai të ketë fëmijë. Ç’ka në qiej dhe çka në tokë është vetëm e Tij. Mjafton që Allahu është planifikues i pavarur.” (Nisa, 171) Po ashtu fjala e Allahut: “Allahu, s’ka zot pos Tij. i Gjalli,

Cikli i vezores dhe i mitrës


Cikli i vezores dhe i mitrës Zhvillimi i vezës dhe përshtatja e mitrës për t’u rritur rregullohen nga hormone. Vezoret e ushtrojnë normalisht aktivitetin e tyre në mënyrë ciklike. Çdo cikël zgjat 28 ditë, duke liruar një vezë. Çdo vezë zhvillohet në një strukturë të vogël në formë qeske që quhet folikul. Cikli kontrollohet nga

Lutjet nga Kur’ani (lutjet me te mira te mundshme , thuani sa here qe keni nevoje per ndihme nga Zoti i Lartesuar)


Lutjet nga Kur’ani: – “Zoti ynë, ne i kemi bërë padrejtësi vetes sonë, nëse Ti nuk na fal dhe nuk na mëshiron, atëherë do të jemi prej të humburve”. (El-A’raf: 23) – “O Zot, më fal mua, prindërit e mi, çdo besimtar që hyn në shtëpinë time dhe çdo besimtar dhe besimtare”. (Nuh: 28)– “Zoti

Duaja Kur dalim nga shtëpia (Të mjafton, të mbron dhe të udhëzon, dhe të largohet Shejtani )


Kur dalim nga shtëpia: Muhammedi alejhi selam thotë: ” Kush thotë kur del nga shtëpia: BISMIL-LAHI TEUEKKELTU `ALALL-LLAHI UE LA HAULE UE LA KUUUETE IL-LA BIL-LAHI [Me emër të All-llahut, iu mbështeta All-llahut, nuk ka ndryshim e as forcë prej meje përpos me All-llahun] …i thuhet atij: Të mjafton, të mbron dhe të udhëzon, dhe

 Si ndodh mësyshi ? Ja cka thonë njerëzit e mencur


Si ndodh mësyshi Ndërsa për mënyrën sesi ndodh, Ibn El-Kajimi thotë: “Nuk ka dyshim se Allahu i Lartmadhëruar i ka krijuar trupat dhe shpirtrat me fuqi dhe natyra të ndryshme, duke vendosur në shumë prej tyre veçori e tipare ndikuese. Njeriu i logjikshëm nuk  mund ta mohojë ndikimin që bëjnë shpirtrat tek trupat, pasi kjo

Kuptimi i mësyshit


Kuptimi i mësyshit Mësyshi mendohet si ndikim dëmtues material apo psikologjik i njeriut, mbi frymorin (njeriun apo një gjallesë tjetër) ose mbi një send, falë forcave dhe realiteteve të fshehta të natyrës humane që e ushtrojnë këtë ndikim. Përkufizimi i mësyshit sipas Ibn Haxherit është: “Shikimi pëlqyes i pleksur (veshur) me smirë, me të cilin

CILAT JANË FORAT QË NË 2018 NUK DO TË I “HANË” MË MYSLIMANËT (Shtone edhe ju lexues ndonjë fore që nuk keni me hengër për sivjet)


CILAT JANË FORAT QË NË 2018 NUK DO TË I “HANË” MË MYSLIMANËT (Shtone edhe ju lexues ndonjë fore që nuk keni me hengër për sivjet) ● Se Myslimanët e Kosovës janë terrorristë! ● Se ISIS është kërcenim për Kosovën (kjo fore u dal mode edhe ne nivel global) ● Se në Kosovë ka ekstremizëm!

10 këshilla në lidhje me bashkëshortin


Bëj dua që Allahu ta bëjë martesën dhe marrëdhëniet tuaja të suksesshme. Të gjitha gjërat e mira vijnë nga Allahu. Mos harro t’i lutesh Allahut që të të japë një martesë të suksesshme, që nis në këtë botë dhe vazhdon, me mëshirën e Allahut, në ahiret. Dëgjo dhe bindu! Bindja ndaj bashkëshortit është farz. Bashkëshorti

Mënyra për sjelljen e bereqetit në shtëpi


16 mënyra për sjelljen e bereqetit në shtëpi Bereqet do të thotë shtim dhe zhvillim. Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimi i takon vetëm Allahut, paqja dhe bekimi i Tij qofshin mbi atë pas të cilit nuk ka më profetë të tjerë, Muhamedin, familjen e tij shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e

Një investim i shëndosh sukses për të ardhmen


Të rregullosh kopshtin, nuk do të thotë se ke pengesa për mësime apo për të dhënë mësim, përkundrazi me një punë sistematike e të kujdesshme, këto arritje do të jenë maksimale. Rregullimi i kopshtit ndihmon në njohjen e rregullsisë në jetë, në njohjen e disiplinës, kolektivitetit, ndihmës reciproke, madje jep edhe mundësinë që t’ua heqësh

Si të lumturohet jeta e dy bashkëshortëve


Formula e vetme që e bën jetën mes dy bashkëshortëve të lumtur është respektimi i urdhrave të Allahut, praktikimi i Sunnetit të Muhamedit sal-lAllahu alejhi ve sel-lem… Falënderimi i takon Allahut, që krijoi Ademin alejhis selam, njeriun e parë, ndërsa pas tij krijoi edhe Havën, gruan e tij, që ai të ketë mbështetje dhe nevojë

A keni këtë ndjesi në këmbët tuaja gjatë natës? Kujdes, mund të jetë diçka serioze!


A keni këtë ndjesi në natën? Kujdes, mund të jetë diçka serioze! Simptomat e këmbëve të lodhura(RLS): ◾Djegie ◾Parehati në këmbë ◾Dëshirë për tundjen e këmbëve ◾Dhiimbje në këmbë Edhe pse kjo çrregullim nuk është shumë serioz, zvogëlon cilësinë e jetës dhe ju pengon të kryeni aktivitete të caktuara. Ka dy forma të ndryshme të

Për shumë njerëz jane një pëngesë e madhe, a zgjidhja është e thjeshtë – si të heqësh qafe pikak e bardha


Pikat e bardha janë një gjendje e zakonshëm që njerëzit kanë. Ato njihen si pika qumështi. Megjithëse këto pabarazitë shpesh ndikojnë tek foshnjat, edhe njerëzit e të gjitha moshave mund të fitojnë pikë të tilla. Çka janë pikat e qumështit? Pikat e qumështit apo pikat e ngurta të bardhë që mund të shfaqet në të

Hajduti i çokollatave


Hajduti i çokollatave Pesëdhjetë vite më parë, në një qytet të Francës, një emigrant, xhaxha Ibrahimi nga Turqia, tashmë i shtyrë në moshë, kishte një dyqan ku shiste ushqime. Dyqani ndodhej në katin e parë të një godine, ku banonte një familje çifute. Kjo familje, kishte një djalë tetëvjeçar, i cili quhej Xhad. Fëmija i

I DASHURUARI!


Miq të dashur, ai që thotë jam i dashuruar, nuk është i dashuruar ! Dashuria i ka shenjat e veta. Kur hyn në fushën e saj, dalin në pah disa ndryshime. I dashuruari, duhet të ushqej dashuri dhe muhabet ndaj Allahut, duhet të jetë i butë dhe i mëshirshëm ndaj krijesave të Tij. Pastaj duhet

Jo ankthit


 Amer Halid Në dy elementët e parë të lumturisë, kërkohej prej nesh veprim dhe aktivitet, ndërkohë që në elementin e tretë kërkohet pasivitet. Kjo, pasi në këtë element hyjnë të gjitha barrierat për një jetë të lumtur. Këtë element e kemi titulluar “Shpirt i pastër nga përbërësit që e turbullojnë lumturinë.” Kush janë përbërësit që

Përse ndonjëherë gratë qajnë pa shkak?


Një burrë i mençur, u pyet:”Përse ndonjëherë gratë qajnë pa shkak?” Ai u përgjigj:”Dëgjo more bir! Kur Zoti e krijoi gruan, i dha supe të forta që të mbajë barrën e botës. I dha krahë të brishtë dhe plot dhembshuri, që të përcjellë ngrohtësi. I dha forcë të brendshme, që të përballojë lindjen e fëmijëve

1 2 3 520